Personības attīstība tiešsaistē

Ir pierādīts, ka nepārtraukta savas vērtības paaugstināšana, izmantojot izglītību, ir mūžsena nodarbošanās, kas sniedz lielu atdevi par ieguldītajām investīcijām. Šo centienu lieliski raksturo divi vārdi: Personīgā attīstība. Jo vairāk jūs paaugstināsiet savu līmeni, jo lielāks būs jūsu ieguldījums pasaulē. No šī lielāka ieguldījuma labumu gūst gan saņēmējs, gan devējs.
Jūs esat tas, ko jūs darījāt – Piemēram, ja šobrīd esat aptaukots, tas ir saistīts ar to, kādu uzturu izvēlējāties pirms 3-6 mēnešiem. Iespējams, pašlaik jūs izdarāt citas, veselīgākas uztura izvēles, bet rezultātus jūs redzēsiet tikai nākotnē.
Pārņemiet kontroli – personības izaugsmes un līdz ar to arī personības attīstības kursi var palīdzēt uzlabot jūsu dzīves kvalitāti nākotnē. Lūk, daži veidi, kā jūs to varat panākt:

  • Apgūt jaunas lietas vai papildināt zināšanas konkrētās jomās.
  • Pievērsties sliktiem ieradumiem un veidot pozitīvākus.
  • Paaugstināt produktivitāti un uzlabot laika plānošanu.
  • Uzlabot atmiņu, vizualizāciju, līderību un vispārējās dzīves prasmes.
  • Kvalificēšanās jaunam darbam, karjerai vai uzņēmējdarbības uzsākšanai.
  • Mainīt savu pasaules uzskatu.

Kas ir mācīšanās tiešsaistē?

Tiešsaistes mācības ir tālmācības veids, kurā visas mācības notiek, izmantojot internetu. Parasti visos kursos ir centrālais centrs, kurā notiek vai no kura tiek savienoti resursi, diskusijas un videokonferences. Papildus tam ir diezgan daudz dažādu veidu, kā var notikt mācīšanās tiešsaistē.

Iepriekš ierakstītas lekcijas un konsultācijas

Viens no visvienkāršākajiem veidiem, kā kursu vadītājiem dalīties ar zināšanām, ir iepriekš ierakstītas lekcijas un konsultācijas, kas ir ļoti izplatītas. Dažas no tām var būt sarežģītākas – iespējams, augstas kvalitātes ieraksts ar eksperimenta posmiem laboratorijā, savukārt citas var būt pavisam vienkāršas – vienkārši pasniedzējs stāsta par kādu tēmu tieši ar tīmekļa kameras palīdzību.
Dažos tematos viņi var ierakstīt savu ekrānu. Piemēram, digitālā mārketinga kursā var iekļaut sesiju par sociālo mediju platformām. Tā vietā, lai parādītu pasniedzēja seju, viņš var ierakstīt videoklipu, kurā viņš izstaigā dažādus sociālo plašsaziņas līdzekļu piemērus, izmantojot tikai balss paskaidrošanu.

Diskusiju dēļi

Diskusiju dēļi ir lieliska vieta, kur turpināt sarunas ar klasesbiedriem. Daudzi tālmācības studenti cīnās ar sociālā aspekta trūkumu, un diskusiju dēļi var palīdzēt to novērst. Tie arī ļauj dalībniekiem pārdomāt un plānot savus komentārus, tādējādi nodrošinot daudz dziļāku iesaistīšanās līmeni nekā nepastarpinātas sarunas klātienē.
Daudzos tiešsaistes kursos diskusiju dēļi ir sadalīti sadaļās, lai sarunām, kas nav par tēmu, būtu sava vieta, nevis lai tās traucētu komentēt nedēļas mājasdarbu vai analizēt konkrētu resursu.

Videokonferences

Videokonferences, kas ir vistuvāk klātienes nodarbībām, var izmantot gan grupu semināriem, gan individuālām konsultācijām. Tā ļauj dalībniekiem sarunāties reāllaikā, lai gan ir nepieciešams, lai viņi atrastos vienā vai līdzīgās laika joslās.
Videokonferences bieži vien ir vispiemērotākās mākslas un humanitāro vai sociālo zinātņu kursiem. Piemēram, seminārs, kas vērsts uz konkrēta literatūras darba apspriešanu, nevis tehniskāki kursi, piemēram, datu zinātne. Tas nenozīmē, ka tie nav noderīgi, bet gan to, ka tos var redzēt retāk.

Pašvadības studijas

Pašvadīta mācīšanās ir būtiska jebkuras mācīšanās sastāvdaļa, taču tā ir īpaši svarīga tiešsaistes kursos. Bieži vien tiek nodrošināti resursi, bet jūsu iesaistei tajos ir jānotiek savā laikā. Dažos kursos, piemēram, datorzinātnēs, būs noteikti projekti, kas jāpabeidz līdz noteiktam termiņam, savukārt citos būs obligātā lasāmviela pirms nākamās lekcijas vai semināra.
Augstākās izglītības kursos kontaktstundas nav vienīgās mācību stundas, un tas attiecas gan uz bezmaksas tiešsaistes kursiem, gan maksas kursiem klātienē.

Interaktīvi uzdevumi

Daudzi pasniedzēji izmanto tiešsaistes mācību unikālo raksturu, uzdodot interaktīvus uzdevumus. Tie var ietvert tādas lietas kā viktorīnas, kuras viņiem nav jāatzīmē, jo programmatūra tās atzīmē automātiski. Šie interaktīvie uzdevumi ir īpaši noderīgi jūsu personīgajai attīstībai, jo tie ļauj jums saprast, cik labi jums veicas ar kursu un cik labi jūs apgūstat mācību vielu.
Šīs ir galvenās metodes, ko izmanto tiešsaistes mācībās, tāpēc, ja plānojat apmeklēt tiešsaistes kursu, lai pievērstos personiskajai attīstībai, jums jābūt gatavam iesaistīties šajos veidos.